Összefoglaló: Cacereño – Real Madrid (0-1): Rodrygo a legjobb 16 közé lőtte a csapatot a Király-kupában

Kedd este lejátszotta első tétmérkőzését a Real Madrid 2023-ban. Ancelotti csapata a negyedosztályú Cacereño otthonába látogatott a Király-kupában.

Nem ez volt a legszórakoztatóbb és leglátványosabb mérkőzése a Real Madridnak, de mondhatjuk úgy is, hogy egy szokásos spanyol kupameccset láttunk, melyet végül Rodrygo 69. percben szerzett gólja döntött el. Ezzel a győzelemmel a Real Madrid ott van a legjobb 16 között, a következő ellenfele pedig a január 7-i sorsoláson fog kiderülni.

A mérkőzésről

A találkozó első helyzete a hazaiak előtt adódott, amikor is Carmelo próbálkozását Ceballos blokkolta. Néhány perccel később a Real Madrid Lucas Vázquez révén betalált ugyan az ellenfél kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A Real Madrid hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott, és volt időszak, amikor folyamatosan nyomás alatt tartotta a Cacereñót: Caballosnak volt két próbálkozása távolról, de egyiket a kapus magabiztosan védte, a másiknál pedig néhány köbméter föld kíséretében ment mellé a labda, emellett még Militaónak volt egy fejese, de az sem okozott veszélyt. A hazaiak is próbálkoztak, Luninnak többször is résen kellett lennie, de komolyabb helyzetig nem jutott el a Cacereño csapata.

play-sharp-fill

A második félidőben változtatott Ancelotti: először bejött Rüdiger és Valverde, a mérkőzés sokkal intenzívebb lett, melynek eredményeképp Asensio majdnem meg is szerezte a vezetést a 60. percben, de balos bombáját kiboxolta Iván. Néhány perccel később viszont jött Rodrygo egyéni villanása: a brazil játékos a bal szélen kapott labdát, majd befelé tört, a tizenhatos sarkánál átszlalomozott két védő között, majd jobbal a hosszú sarokba lőtte a labdát. A gólöröm sem maradt el, mellyel Pelé előtt tisztelgett Rodrygo. A látványos meccs viszont elmaradt, de a lényeg a továbbjutás.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK