Összefoglaló: Real Madrid – Atlético Madrid (3-1)

Real Madrid - Atlético Madrid 3-1

A blancók a városi rivális legyőzésével jutottak a Király-kupa elődöntőjébe.

Első félidő

A találkozó nagy iramban kezdődött, és bár helyzetig először a Real Madrid jutott Benzema és Vinícius révén, amikor a francia középre gurított labdáját a brazil nem tudta kapura rúgni egy utolsó pillanatos becsúszás miatt, a 19. percben Morata révén mégis az Atlético szerzett vezetést, lényegében a semmiből. A szünet előtt aztán még kétszer egyenlíthetett volna a Real Madrid. Először Valverde távoli lövése landolt Oblak kezében, később pedig Militão fejelt kapu mellé egy Kroos-szabadrúgást úgy, hogy a kapus lényegében már verve volt.

Második félidő

A második félidő teljesen más képet mutatott mint az első. A Real Madrid magasabb letámadással operált, ezzel teljesen visszaszorítva az Atléticót a saját tizenhatosához. A blancók teljesen átvették az irányítást, de valahogy meg kellett törniük a vendégek jól szervezett védelmét. Az 54. percben Naco beadásába csúsztatott bele Valverde, ám így sem a tisztán érkező Viníciusnak, sem Benzemának nem volt jó a labda. Négy perccel később Benzema ballábas lövését védte nagy bravúrral Oblak, a kipattanót pedig Vini Jr. nem tudta gólra váltani Savic mentése nyomán.

play-sharp-fill

A hosszabbítás

Már a 73. percben jártunk, amikor Griezmann került közel az Atlético előnyének növeléséhez, de szabadrúgását Courtois védte. A válasz aztán csodásra sikerült, egy igazán művészi mozdulatsorral, amelyet Rodrygo tárt elénk a 79. percben. A brazil nagyjából 30 méterre a kaputól kapott labdát, majd megindult, kicselezte Witselt, Hermosót, Savicsot és Molinát, majd egy higgadt és okos mozdulattal bekülsőzte a labdát Oblak mellett a vendégek kapujába. Csodagól! Innentől kezdve Ancelotti fiai a közönség támogatását élvezve próbálták megszerezni a továbbjutást jelentő gólt, de a rendes játékidőben ez nem sikerült nekik. A hosszabbításban is a blancók domináltak. Modrić küldött középre egy szögletet a 95. percben, ám Rüdiger nem talált kaput. Négy perccel később aztán az Atlético 10 emberre fogyatkozott, miután Savic gyors egymásutánban két sárga lapot is begyűjtött. A 104. percben Asensio küldött középre egy labdát, amibe Vini csak belekapni tudott, ám a túloldalon üresen álló Benzemát ez sem zavarta meg, és kapásból, tűpontosan és védhetetlenül a kapufa mellé helyezte a labdát. Az utolsó pillanatokban aztán Ceballos szerzett labdát és indította Viníciust, aki a félpályáról a kapuig menetelt, majd megszerezte csapata 3. gólját, amely minden nyitott kérdést lezárt. A csapat bejutott a legjobb négy közé (Athletic Bilbao, Barcelona, Osasuna, Real Madrid), ahol következő forduló párosításáról sorsolás dönt majd.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK