Összefoglaló: Villarreal – Real Madrid (2-3): Megvan a továbbjutás!

Ceballos

A blancók 2-0-s hátrányból felállva biztosították be a helyüket a legjobb 8 között a Király-kupában.

Gyenge első félidő

A mérkőzés nem is kezdődhetett volna rosszabbul. A Villarreal néhány perc után megszerezte a vezetést Capoue jóvoltából, egy tetszetős találatnak köszönhetően. A madridista reakció hat perc múlva érkezett, ekkor Mendy találta meg Valverdét, aki azonban kapu fölé lőtt. A mérkőzés nagy iramban zajlott, sorra követték egymást a helyzetek. A Villarreal ismét közel került a gólhoz, amikor Capoue tört be a tizenhatoson belülre, majd Yeremy Pinónak passzolt, aki végül nem talált kaput.

A Madrid próbált visszajönni a meccsbe, és erre gyors egymásutánban kétszer is lehetősége lett volna, mindkétszer Mendy hathatós közreműködésével. Először a francia lőtt jobbal kapura, ám a labda Jorgensen ölében kötött ki, nem sokkal később pedig visszagurított Rodrygónak, akinek próbálkozását Pau Torres vágta ki a vonalról. A vendégek egyre jobban játszottak, már-már úgy tűnt, hogy közel az 1-1-es állás, ennek ellenére Chukwueze jóvoltából 2-0-ra változott az eredmény a 42. percben, amikor is a hazaiak teljesen kijátszották a blancók védelmét.

play-sharp-fill

Dominancia a szünet után

A Real Madrid a második félidőre feljebb kapcsolt, magas letámadásának meg is lett az eredménye, hiszen újra és újra el tudta venni a labdát a hazai játékosoktól. A Kroos helyére beállt Ceballos készített elő egy támadást az 57. percben, egy gyors egyérintős játék végén pedig Vini Jr. talált be a Villarreal hálójába. A csapat tovább próbálkozott, a 68. percben a Rodrygót váltó Asensio próbált szerencsét egy szabadrúgással, ám lövését a kapus védeni tudta egy remek vetődéssel. Egy perccel később aztán egyenlő lett az állás. Ceballos ívelt Benzema fejére, a francia kapura fejelt, Jorgensen védeni tudottá, ám a kipattanóra Militão érkezett, és a brazil nem hibázott.

Az egyenlítés után a blancók frissebbnek tűntek ellenfelüknél. A 76. percben majdnem a vezetést is megszerezték, amikor Vini Jr. ugratta ki Camavingát, a francia viszont elrontotta az utolsó mozdulatot, így sem a másik oldalon érkező Benzemának nem volt jó a labdája, sem pedig kaput eltaláló lövésnek. A 86. percben aztán kifizetődött az igyekezet. Asensio vitte a labdát egészen az alapvonalig, ahonnan aztán visszagurított a tizenhatos vonalánál érkező Ceballos elé, aki remekül lőtt kapura, Jorgensennek esélye sem volt. Az andalúz középpályás az első gólnál előkészített, a másodiknál ő ívelt Benzema fejére, a harmadikat pedig ő maga szerezte, így látható, hogy kulcsszerepe volt a továbbjutás kiharcolásában. A Real Madrid tehát ott van a legjobb 8 között a Király-kupában, ahol várhatja a sorsolást.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK