Ancelotti: Nem fogunk egy sorozatot sem elengedni

Az olasz mester a Valencia elleni bajnoki előtt.

Az előző meccsek:
„Jó teljesítményt nyújtottunk vasárnap, minden olyan dolgot meg tudtunk ismételni, amit a Villarreal és az Atlético ellen megcsináltunk. Komplett teljesítményt tettünk le az asztalra az első pillanattól az utolsóig. A csapat fizikálisan és egyénileg is erősödik. Ez lehetővé teheti a csapat számára, hogy magasabb intenzitással játsszon, ez pedig javít a teljesítményen.”

A balhátvéd posztja:
„Camavinga bal oldali védőként játszott, amikor Alaba kiesése miatt vészhelyzet alakult ki. Nacho szintén tud ott játszani, és jól is játszott a Valencia ellen a szuperkupán. Alaba is játszhat ott. Megfelelően lefedjük azt a posztot. Camavinga remekül megállta a helyét, de nem fogjuk megváltoztatni az elképzelésünket, miszerint ő egy top védekező középpályás és nagyszerű középső középpályás lesz a jövőben. A képessége, amely lehetővé tette, hogy alkalmazkodjon a poszthoz, megmutatja, hogy okos és alázatos.”

Harc a trófeákért:
„Néhány meccsen hiányzott valami, de az előző idény pontszámait hozzuk. A Barcelona lett jobb idén. Biztosak vagyunk abban, hogy a végsőkig harcban leszünk. Javultunk, megfelelő szinten játszunk. Képesek vagyunk harcolni, és mindenért meg is fogunk küzdeni. A keret jónak tűnik, a január lehetett volna sokkal problémásabb is, de egész jól sikerült. A jó dolgok most jönnek majd.”

Átigazolási piac:
„Nem voltunk aktívak, mivel nem volt erre szükségünk. A tervezés nyáron zajlik, és ha jól tervezel, akkor kihagyhatod a téli időszakot. Ezt is tettük. Ha télen igazolsz, akkor az sérülés vagy rossz tervezés miatt van. Úgy döntöttünk, hogy nincs erre szükség, a keret rendben van.”

Benzema és Modrić jövője:
„Szerintem nem fognak tanácsért az irodámba jönni. A Madrid legendáinak maradniuk kell. Két legendáról beszélünk.”

Tchouaméni és Carvajal:
„Mindketten jól vannak. Hosszú volt a felépülésük, de készen állnak a játékra, 100%-osak. Alabának még kell egy kis idő, de vasárnapra, a klubvilágbajnokságra ő is rendben lesz.”

Ceballos:
„Ceballos karaktere hasonló Modrićéhoz. Szereti, ha nála van a labda, intelligens, okos. Fizikálisan csúcsformában van. Magabiztos, nagyszerű személyiség. Helyettesítheti Lukát.”

Premier League:
„Mindannyian tudjuk, hogy ami a PL-ben zajlik, az a televíziós jogok miatt van. Ez már így is marad. A Nemzetközösség közelről figyeli az angol liga történéseit, és az előnyük ebből adódik. Az angol csapatok nem nyerték meg a BL-t vagy az EL-t, de a hazai bajnokságuk nagyobb és szórakoztatóbb lett.”

Fran García:
„Ő is lehetne egy opció, de megvizsgáltuk Mendy sérülését, és vissza fog térni a pályára. Szeretnénk, ha Fran García még a Rayóban maradna, ahol tovább fejlődhet és tapasztalatot szerezhet.”

Edzői szerep:
„Tudom, hogy mi a feladatom, és ez nem az, hogy játékperceket adjak a játékosoknak. A feladatom az, hogy biztosítsam, hogy a Madrid megnyerje a meccseit. Szeretnék mindenkinek perceket adni, mert elkötelezettek és profik. Kihagyni ilyen játékosokat mindig nagyon nehéz számomra, de ez a munkám. Nem vagyok Odriozola, Benzema, Rodrygo személyi edzője. Én a Real Madrid edzője vagyok.”

Naptár:
„Nem fogunk egy sorozatot sem elengedni. A kupa elődöntőjében vagyunk, a BL-ben a legjobb 16 között állunk, a klubvb-n elődöntőt játszunk, a bajnokságért pedig harcban állunk. Nem fogunk semmit feladni, mivel ez a klub nem tesz ilyet. Rotálnunk kell a játékosainkat, mivel szoros a beosztásunk. Nem fogunk megállni, mert a LaLiga, a FIFA, a szövetség és az UEFA a saját dolgát akarja csinálni.”

„Nincs pihenőnk, de én amúgy is unatkozom egy kicsit azokon a napokon. Meg kell állnunk egy pillanatra és a játékosokra kell koncentrálnunk, mivel ha fáradtak lesznek, nem tehetünk semmit. Nagyon várjuk a Barcelona elleni elődöntőt, a BL-ben a legjobb 16 közötti párharcot a Liverpool ellen és a harcot az összes sorozatban. A játékosok szeretik ezt, de a naptár sűrű, össze kell dolgoznunk, hogy elkerüljük a bajt.”

A Valencia edzőváltása:
„Amikor edzőt vált egy csapat, akkor az nem csak az edző hibái miatt van, hanem azért is, mert valamit változtatni szeretnének azon, amilyen irányba a csapat halad. Egy nagyon motivált együttes ellen lépünk pályára. A kirúgás a munkánk része. Nem gondolom, hogy van olyan edző, akit még sehonnan nem küldtek el. Guardiola az egyetlen, de ha folytatja az edzősködést, egy napon őt is elküldik majd. Engem már sok helyről elküldtek, de még itt vagyok. Van ennél rosszabb dolog is.”

Két középső középpályás:
„Ha találunk egy középső középpályást a piacon, aki olyan, mint én voltam, akkor játszhatunk két középső középpályással is.” (nevet)

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK