Ancelotti: Ez volt az egyik legjobb teljesítményünk az idényben

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Real Sociedad elleni bajnoki után.

A mérkőzés:

„Ez volt az egyik legjobb teljesítményünk ebben az igényben. Nehéz volt cserélni, mivel mindenki nagyon jól játszott, végül azért cseréltem, hogy frissességet vigyek a pályára. Az első pillanattól az utolsóig jól játszottunk. Az elejétől kezdve nyomás alatt tartottuk őket, nem volt lehetőségük arra, hogy úgy játsszanak, ahogy szerettek volna. Magasan, nagy intenzitással támadtuk le őket. Sok helyzetet dolgoztunk ki a gólszerzés érdekében, de nem volt szerencsénk. Előfordul az ilyen.”

Bajnoki cím:

„Ha csütörtökön nyerünk, akkor három ponttal többet szedünk össze mint az előző idény őszi szakaszában. A Barcelona nagyon jól teljesít, de ez egy hosszú idény. Kemény januárunk volt, de a csapat sokat fejlődött minden szempontból: védekezés, támadás, fejben… A csapat egyre jobb lesz, és néhány sérültünk is visszatér a héten. Magabiztosak vagyunk a következő hónapok tekintetében.”

Camavinga balhátvéd:

„Úgy gondolom, hogy jól játszott. Ő is egy opció, akit tudunk ezen a poszton használni. Megvannak hozzá a kvalitásai, az energia… Remekül játszik össze Vinivel a szélen, helyzeteket dolgoznak ki. Lenyűgöz a benne rejlő energia, amelyet akkor is láthatunk, ha balhátvédként játszik. Annak a balhátvédnek, aki Vini mögött játszik, gyakrabban kell befelé húzódnia mint kifelé, ez pedig jól fekszik neki.”

play-sharp-fill

Vini teljesítménye:

„Jól teljesített, és ha betalált volna, az csodálatos lett volna. Jó formában van. Lehet, hogy néha hibázik, de soha nem hagyja abba a próbálkozást.”

Ceballos dicsérete:

„Remekül játszik, ma nagyon magas szintet hozott, pontosan úgy, ahogy az előző meccseken is. Nagyon sokat ad a csapatnak, különösen most, amikor hiányzik néhány srác, ő pedig készen állt arra, hogy előlépjen.”

Nacho szélső védőként:

„Volt időszak, amikor nem kapott túl sok lehetőséget, most pedig remek munkát végez. Mindig lehet rá számítani, most jobb oldali védőként veszi ki a részét a játékból. A csapat jól dolgozott össze védekezésben, és magasabban támadtunk le a szokásosnál. Ez pozitív.”

A Real Sociedad esélyes a bajnoki címre?

„Minden meccsen jól harcolnak, de szerintem korai még arról beszélni, hogy a LaLigáért versengenének.”

Januári átigazolási időszak:

„Minden szempontból vége. Nem távozik és nem érkezik senki.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK